Na prípravu cesta budeme potrebovať: 260 ml mlieka, 3 lyžice olivového oleja, 1 kávová lyžička cukru, 2 kávové lyžičky soli, 500 g polohrubej múky, 1 polievkovú lyžicu drvenej rasce a 1 lyžicu oregana a polovicu balička sušeného droždia.
Ak nemáte s miesením cesta problém, môžete ho pokojne vymiesiť aj ručne. Ja som si však na pomoc vzala domácu pekáreň chleba, ktorá mi cesto profesionálne vymiesila!
Pripravené cesto potom dôkladne rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika (stačí, ak sa to obdĺžniku len trochu podobá). Ďalším, ale najdôležitejším krokom je vymyslieť, čím krokodíla naplníme. Ja som si zvolila praženicu, slaninu a údený syr. Tento recept je však skvelý práve preto, že kreativite pekára nekladie žiadne medze. Cesto môžete vyplniť prakticky čímkoľvek - zeleninou, mäskom, omeletou, nivou, šunkou... Dbajte však na to, aby ste suroviny plnky dostatočne dobre tepelne upravili! Krokodíl sa pečie iba krátko a tak by sa mäso nestihlo upiecť.
Cesto potom narežeme okolo plnky tak, ako je to na obrázku. Pravá strana je predná časť, ľavá strana predstavuje zadnú časť krokodíla. Jednotlivé pásiky potom striedavo prepeláme cez seba, až kým neprídeme k chvostu. Nakoniec vyformujeme hlavu a chvost. Nadbytočné cesto odrežeme, to použijeme na vyformovanie obočia, očí a nôh.
Takto vyzerá už "vypletený" krokodíl, s vyformovanými očkami, obočím a labkami. Guľôčky čierneho korenia poslúžia ako nozdry a očné šošovky. Pomocou malých nožničiek môžeme ešte vytvoriť na tvári, ale aj po celom tele špeciálne ostne. Predtým, ako ho vložíte do rúry, nezabudnite ho potrieť vajíčkom, aby sa leskol (akoby práve vyšiel z vôd Amazonky). :-)
Krokodíla pečieme pri teplote 180 °C približne 35 minút.
No nie je krásny? Prajem všetkým dobrú chuť! :-)